polikistikover ile ilgili
Sayfayı değiştir:
12345678910.. > >> | Sayfayı gösteriyor 1 of 98, mesajlar 1 to 20 of 1943
|
Yazar |
derya82
-
Tüm gönderiler
:
3
-
Ödül puanları
:
0
- Katıldı: 01 January 0001
-
Durum: çevrimdışı
|
polikistikover ile ilgili
-
16.01.2007 23:41:44
( #1 )
arkadaşlar herkese merhaba, Ben uzun zamandır sizlerin yazdıklarınızı takip ediyorum. Sizinle üzülüp sizinle seviniyorum. Hamile kaldığımda hemen size haber vericeğime kendi kendime söz vermiştim Bugün evde bir test yaptım ve çift çizgiyi gördüm umarım bir aksilik yoktur Yaşadıklarıma gelince, Ben 15 yaşımda öğrendim polikistikover olduğumu o yaştan itibaren gezmediğim doktor kalmadı Hep doğm kontrol hapı bıraktığım anda yine düzensizlikler 2-2,5 ay olmadığım olurdu. Bir ara prolaktin hormonum yüksek çıktı Onuda ismini hatırlamıyorum ama içinde çok az sayıda hap olan bir şişe içinde bir ilaçla çözülmüştü.Eskiden beri ben çocuk istediğimde çok üzüleceğimi belki durum yüzünden olmayacağını veya çok uzayazağını düşünüyorum Yaklaşık iki yıl önce evlendim. Çocuk için karar verdiğimde doktor 6 ay kendi haline bırakmam gerektiğini söyledi ilk ayda öyle yaptım yine gecikti Geciktiği içinde yumurtlama dönemimi haliyle bilemeyecektim İkinci ay gittim ve doktora anlattım O da bana serephone denen ilaçtan(sizlerde bilirsiniz yumurtlama için) verdi verdi ilacı kullandığım ilk ay hamile kaldım. Regl öncesi belirti olarakta sadece göğüslerimde aşırı derece hassaslık ve şişkinlik vardı bende bunun ilacın etkisi zannettim tabi. bunun dışında kasıklarımda çok nadir çok kısa küçük kasılmalar oldu. Polikistikover olanlar için şunu söylemek istiyorum içiniz rahat olsun benim annemde de aynı sorun varmış ablamda ablamında şimdi bir kızı var ve o da 1 sene kendi haline bıraktıktan sonra olmayınca bu yumurtlama ilacından kullanmıştı (ama onun kullandığının ismini bilmiyorum)ve hamile kalabilmişti.Sizlere içinizi ferah tutmanızı ve karşınızda bulunan üç örneğide anlatmak istedim İçinizi biraz olsun rahatlatabildiysem ne mutlu bana İnşallah hepinize Allah biran önce kısmet eder. Bu arada inşallah benimde test sonucun yanlış değildir. Allah hepinizin yüzünü güldürsün arkadaşlar ben yazışmalarınıza hiç katılmadım ama gerçekten sizinle bir çok şeyi yaşıyorum Hoşçakalın
|
|
zumra buyurken
-
Tüm gönderiler
:
9598
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Üyelik 2004
-
|
Ynt: polikistikover ile ilgili
-
17.01.2007 08:21:53
( #2 )
deryacım tebrik ederim seni..eminim bu polikistik over olanlar için yeni bir umut olacak.. Allah sağlık nasip etsin bebişine..
|
|
m.altan
-
Tüm gönderiler
:
1983
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: Antalya
-
|
-
17.01.2007 08:32:46
( #3 )
Tebrik ederim canım Allahım gönlüne göre versin herşeyi
|
|
gözdeata
-
Tüm gönderiler
:
2623
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.01.2007 09:39:49
( #4 )
canım arkadaşım çok tebrik ederim..bir pko lu olarak bu işi başarmana çok sevindim...darısı başımıza... canım ne güzelki sende yumurtlama ilacı işe yaramış..bana yeterli gelmedi hemde günde 2 içtiğim halde..çatlatma iğneside oldum ben..onla geçte olsa yumurtlama oldu ama hamile kalamadım..sen şanslısın yani... tabiki bu pko kısırlık değil..sonuçta hamile olucaz ama işte ne zaman? hepimizin kafasını kurcalayan soru bu... tatlım artık kendine cok dikkat et..sağlığına, beslenmene... bebğine iyi bak..nede olsa değerli bebek o çoooooooook sevindim allah tamamına erdirsin...
|
|
yağmurnazım
-
Tüm gönderiler
:
1456
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.01.2007 09:45:08
( #5 )
canım tebrik ederim bak ne güzel ilk hap kullandığında hamile kalmışsın bende 3 aydır yumurtalık güçlendirici hap kullanıyorum ve çatlatıcı iğne ama olmuyor inşallah kısa zamanda bizlerde hamile kalırız
|
|
yasoo
-
Tüm gönderiler
:
728
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.01.2007 12:03:47
( #6 )
canım tebrikler... inşallah hamilesindir.. bendede pco çıkmıştı ama görünürdeymiş ve yumurta geliştirici hap sayesinde olmuş 1-2 ay düzenli şeker ilacı kullandım kist görünümü yok oldu... şimdi pco yok dedi doktor normal şekilde olur dedi sabırla bekliyorum... darısıda bizlere inşallah..
|
|
maviş-
-
Tüm gönderiler
:
372
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.01.2007 14:20:15
( #7 )
senin adına çok sevindim.darısı bizimde başımıza,bende pko tedavisi görüyorum.klomeni 7 ay günde 3 kez kullanmama rağmen cevap alamadım.biçok dr.a gitmeme rahmen söylenenler hep aynı ama ilaçlara cvp vermiyorum.son çare iğne dedi şimdi 1 ay yumurtalıklarımı dinlendirip iğnelere başlıycam.inşallah bunda sonuç alırım.
|
|
two pink line
-
Tüm gönderiler
:
1439
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
17.01.2007 17:17:02
( #8 )
Canım ben de pkosluyum ve seni çok çok tebrik ederim...Ne güzel ilk ilaç denemende olmuş,, ben 2 yıldır bekliyorum ama sonuç yok, hoş 9 ay önce düşük yaptım ama sonuç yine yok... Kendine dikkat et güzelim, sağlıklı bir hamişlik diliyorum sana, sevgiler...
|
|
PANİKSELMA
-
Tüm gönderiler
:
48
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
18.01.2007 11:29:36
( #9 )
Selam Arkadaşlar en sonunda Doktor banada pko teşhisini koydu.En azından artık neyim olduğunu biliyorum.Geçen ay klomen kullandım ve çatlatma iğnsi vurdurdum hamile olmayınca moralim çok bozulmuştu Bu Ay doktorumu değiştirdim bu sefer bana şeker hastalarına verilen bir ilacı verdi aynı zamanda bu ilacın kilo vermeme yardımcı olucağını söyledi biliyorsunuz pko da kilo çok önemli iyide bana kilo aldıranlarda zaten yine bu doktorların verdği hormon ilaçlarıydı neyse şimdi tekrar adetimin 3.günü doktora gidicem inşallah bu sene içinde isteyen herkezin bebeği olur
|
|
pinogu
-
Tüm gönderiler
:
71
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.01.2007 17:30:31
( #10 )
Derya'cığım seni gönülden kutluyorum. Ben de pko hastasıydım ve ilk bebeğime hamile kaldıktan sonra bu sorunumdan kurtuldum. Gerçi ilki düşükle sonuçlandı ama şu an 2. kez hamileyim ve artık böyle bir sorunum yok. Zaten doktorum da ilk hamilelikten sonra tamamen geçeceğini söylemişti. Haklı da çıktı. Kısacası, pko hamile kalmaya engel değil, belki yumurtlama dönemini saptamak zor oluyor ama sonuçta herşey kısmetle. Önemli olan hamile kalmak değil, sağlıklı bir şekilde bebeği kucağına alabilmek. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler. PINAR
|
|
irmakyagmur
-
Tüm gönderiler
:
8316
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İSTANBUL
-
|
-
20.01.2007 17:35:54
( #11 )
Tebrik ederim! Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini hihihi. Allah bezini açtığın günleri de göstersin amin.  
|
|
bebegim sudem
-
Tüm gönderiler
:
1883
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: ADANA/SEYHAN
-
|
-
20.01.2007 17:40:06
( #12 )
|
|
derya82
-
Tüm gönderiler
:
3
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.01.2007 20:10:19
( #13 )
evet ilacın adı dosinex ti bende yanlış hatırlamıyorsam hafta da bir defa içiyordum tam hatırlayamıyorum çünkü 18 yaşındaydım sanırım ve benmde göğüslerimden süt gelmişti çok korkmuştum Hiç unutmuyorum bi akşam vaktiydi regl yine gecikmiş üzülüuorum tabi annemde benle üzülüyo doktora gittik beraber doktor göğüslerimden kontrol etmişti ben o zamana kadar göğsümden süt geldiğini bilmiyordum tabi sonra o hapı verdi verd sorunum kalmadı ogünden sonra hep kontrol ettim bazen çok az geldiği olmuştur ama önemsemedim zaten ben düzenli olarak doktora gidiyodum ve hormon testleri yapılıyodu. Ama benim bildiğim prolaktin hormonunun yükselmesinde aşırı stresinde etkisi varmış yani öyle hatırlıyorum yanlış bişiy söylemiş olmayayım sen yinede biraz araştırma yap. Birde pko da benim uzun yıllar doktora gitmem sonra ilaç kullanmam benim daha kolay hamile kalmamı sağlamıştır diye düşünmeyin bazılarınızın pko olduğunun yeni öğrenmesi ve geç kalmış olduğunu hissetmesini sağlamasın sakın. Çünkü benim ablamda pko annemde. ablam hiçte benim gibi doktor doktor dolaşmadı sadece 2 sene boyunca d.kontrol hapı kullanmıştı o da korunma gereği. O 8-9 ay bekledi olmadı sonra doktor kontrolünde oldu Ben kendim için kesin bişiy diyemicem kan testimde pozitif ama ben yapım gereği biraz pipirikliyimdir. O yüzden sizlere kesin deyip sevinemiyorum Haftaya doktordan randevu aldım. Bu arada Allah hepinizin dualarını kabul etsin İnşallah hepiniz bebek-bebekler sahibi olursunuz Ben çok küçük yaşlardan beri bu endişeyi taşıdım hala da taşıyorum Bu nedenle sizleri çok iyi anlıyorum Çok öptüm
|
|
bebegim sudem
-
Tüm gönderiler
:
1883
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: ADANA/SEYHAN
-
|
-
20.01.2007 20:21:18
( #14 )
evet dr da dedi bana.zaten prolaktin hormonun diğer bir ismi stres hormonuymuş beni uyardı fazla stres yapma yoksa geçmez diye.ama ben şuan bebişden başka bişey düşünemiyorum onun için ne yaparsam yapim stres olmadan olmuyo.   verdiğin bilgiler için tşk ederim.
|
|
derya82
-
Tüm gönderiler
:
3
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.01.2007 20:35:10
( #15 )
prolaktin konusuna canını hiç sıkma canım çünkü kullandığın ilaçla hemen değerlerinde düşüş olacağını görüceksin Çok etkili bir bir ilaç
|
|
cikin_kız
-
Tüm gönderiler
:
81
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
20.01.2007 21:22:26
( #16 )
meraba kıslar bendede kısmi pko var tam anlamı ile pko deilim ama var 3 yıllık evliyim ve hiç korunmadıgım halde bebiş yok ve 1.5 yıldır dra gidiyomm napcaz biz böle ama benim bildiğim hayıt tohumu pkolulara birebir iii gelen bi ot bi deneyin derim ben
|
|
aysegul_bb
-
Tüm gönderiler
:
1
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
01.02.2007 22:54:17
( #17 )
slm.BEN SİZLERLE BİRŞEY PAYLAŞMAK İSTİYORUM.BEN 21 YAŞINDA ÜNV SON SINIF ÖĞRENCİSİYİM.GEÇEN HAFTA DOKTORA GİTTİM VE BANA PKO TEŞHİSİ KOYDU... AMA PKO HAKKINDA BİRŞEY BİLMİYORDUM NETE GİRDİM GOGGLE DA ARADIĞIMDA KARŞIMA BU FORUM ÇIKTI.VE BİRÇOK PKO SENDROMU OLANLARIN BEBEĞİ OLMADIĞINI OKUDUM.BEYNİMDEN VURULDUM İNTERNET CAFEDE AĞLAMAYA BAŞLADIM EVE KAPANIP GÜNLERCE AĞLADIM.ÇOK ÜMİTSİZLİĞE KAPILDIM EVLENMEKTEN BİLE VAZGEÇTİM...ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM.PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ YAŞIYORUM..ALLAH BU RAHATSIZLIĞI OLANLARA YARDIM ETSİN:((
|
|
Ç i ç e k
-
Tüm gönderiler
:
3276
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
01.02.2007 23:53:28
( #18 )
|
|
Caroline
-
Tüm gönderiler
:
96
-
Ödül puanları
:
0
- Bölge: İstanbul
-
|
-
02.02.2007 00:11:16
( #19 )
Doktorumun dediğine göre , Polikistikover sendromu günümüzde çok sık rastlanan bir durummuş ve tedaviye çok çabuk cevap veriliyormuş.( Pek çok durumda tedaviye bile ihtiyaç olmuyor) Keske infertilite sebebi hep PKOS olsa diyor benim doktorum. Ben de olmasına rağmen , benim yıllardır doktorum olmasına rağmen beni hiç korkutmadı. Doğum kontrol hapı da spiral de kullandım dilediğin zaman olmazsa ilaçla yumurtlamayı düzenleriz olur sorun değil dedi hep. Biz de yeni yeni karar verdik. Ama benim migrenim var ve ilaç almadan uzun aylar dayanmaya sabrım yok (mağlum acaba hamilemiyim diye aylarca ilaç alamayıp şiddetli ağrılar çekeceğim) Neyse biz karar verir vermez bana da yumurtlamayı düzenleyen şeker ilacı (glokopaj)ve progesteron verdi. Progesteron adetin 14. günü kullanılmaya başlanacak ve 10 gün kullanılacak. 3 ay kullanılacak. Bu tedavide yumurtlama zamanını bilen varsa yazarsa sevinirim.
|
|
Ç i ç e k
-
Tüm gönderiler
:
3276
-
Ödül puanları
:
0
-
|
-
02.02.2007 00:20:08
( #20 )
Canım, aşılama ile ilgili sayfalarda var bu tip detaylar sanıyorum, bir de oraya bak istersen...
|
|
|
Şu andaki aktif kullanıcılar
|
0 adet üye ve 0 misafir var.
|
İkonların Anlamları ve İzinler
|
-
Yeni mesajlar
-