﻿<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><rss version="2.0"><channel><title>PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR</title><link>http://forum.bebek.com/</link><description /><copyright>(c) Bebek.com Forum</copyright><ttl>30</ttl><item><title>Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (virtioz)</title><description>  süper&amp;nbsp;   &lt;br&gt;   &lt;br&gt; &lt;a href="http://www.sit-e.org/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;toplist&lt;/a&gt; &lt;br&gt;  </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1787093</link><pubDate>Tue, 27 Dec 2011 19:54:38 GMT</pubDate></item><item><title>Ynt:PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (mavibenim)</title><description>  Hocam merhaba, 4.5 yaşındaki oğlum 3 gündür çok yoğun korkular yaşıyor. Normalde de cesur bir yapısı yoktur ama anasınıfında mikroplarla ilgili bir video izletmişler ve o günden beri çok korktuğunu söylüyor. Gerek gündüz gerekse gece bir saniye bile yanımızdan ayrılmıyor, tuvalete bile yalnız girmek istemiyor, salonda veya odasında bir saniye dahi yalnız kalmak istemiyor. Yatması için odasına götürdüğümüzde tir-tir titriyor ve çok ağlıyor, geceleri bizim (anne-baba) yatağımızda uyumak istiyor. Sürekli telkin etmeye çalışıyor, yanında olduğumuzu söyleyip cesaret vermeye, çeşitli örnekler ve açıklamalarla korkmasına gerek olmadığını söyleyip yatıştırmaya çalışıyoruz ama işe yaramıyor. Tatlı-sert birçok yöntem denedik ama hiç biri işe yaramadı. Yatağımızda uyumak gibi isteklerine onay vermeli miyiz, taviz vermeyip illa ki odasında mı yatırmalıyız? Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Tavsiye ve bilgilendirmeniz için şimdiden çok teşekkürler. </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1787041</link><pubDate>Mon, 05 Dec 2011 16:14:25 GMT</pubDate></item><item><title>Ynt:PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (^^^^KAYRAM^^^^)</title><description>  meraba emel hanım......10 buçuk aylık oğlum var........dokunmaması geren bir şeye cıs dediğimde elini çektiğini farkettim.....ve bunu tekrar ettim ama acaba yalnış mı yapıyorum diye de düşünüyorum....sizce nasıl yaklaşmalıyım....mesela geçen gün bir arkadaşıma gittim vitrininde bir sürü incik gıncık vardı....oraya gitmesin diye bir kaç kes cıs dedim ve orada kaldığım 3&amp;nbsp;&amp;nbsp; 4 saat içinde oraya gitmeye hiç teşebbüs etmedi.... &lt;br&gt;      bu arada kitap çıktı mı merak ettim geçmişe pek bakamadım.... &lt;br&gt;  </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1776489</link><pubDate>Sun, 27 Dec 2009 02:44:01 GMT</pubDate></item><item><title>Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (as.min.yes)</title><description>  Emel hanım merhabalar, &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      eski üyelerdenim ama girmeyeli sanırım 1 sene kadar oldu &lt;br&gt;      size sormak istediğim bir soru var  &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      2004 mayıs doğumlu kızım bu ara anne sen yaşlancakmısın ? Yaşlanınca ölecek misin gibi konulara takmış durumda..  &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      İlk sorduğunda gayet açık şekilde anlattım aramızda geçen konuşmalar şu şekilde ...  &lt;br&gt;      anne sen yaşlancakmısın&amp;nbsp;  &lt;br&gt;      Evet dedim.. Hepimiz yaşlanıyoruz.. Bak sende büyüyorsun dedim.. &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      Amaa sen yaşlanma  &lt;br&gt;      .. &lt;br&gt;      Sonra sen ölecek misin dedi?  &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      Evet. öleceğim dedim.Hayır ölme dedi... &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      Döndü arkasını.. Bir müddet sonra sessiz sessiz ağladığını duydum.. Kucağma yatırdım. Bu hayatın bir parçası biz buna engel olamayız. Doğuyoruz yürüyoruz büyüyoruz evleniyoruz çoluk çocuğa karışıyor yaşlanıyoruz dedim.. Bunlar nasıl güzelse emin ol ölümde çok güzel dedim.. Hem ölmek için yaşlanmak gerekmiyor ki dedim. Allah sevdiklerini yanına alıyor dedim.. Şimdi sen uyu konuşmak istediğinde konuşuruz tekrar Erva ( küçük kızım ) var şimdi yanımızda kafası karışmasın dedim çünkü oda sen ölme demeye başlamıştı... Hiç bişi sölemedi... Döndü arkasını.. Sonra dedi kiii &lt;br&gt;      Anne ben evlenmeyeceğim...... &lt;br&gt;      Nerden geldi durup dururken bu sorular aklına bilmiyorum.. Bayram geliyor dediğimizden mi her bayram kabir ziyareti yaptığımızı anımsamasından mı bilmiyorum :S &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      Dün gene aynı soruları sordu... Bu sefer ağaçları falan örnek gösterdim...  &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;      Nasıl bir yol izlemeliyim... Yardımcı olursanız sevinirimmmm&amp;nbsp; :((  &lt;br&gt;      &amp;nbsp; &lt;br&gt;  </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1768820</link><pubDate>Wed, 16 Sep 2009 10:28:54 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (AŞKSINSENN)</title><description>  çok teşekkür ederim &lt;br&gt;  bu evreyide atlattık &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1762969</link><pubDate>Mon, 27 Jul 2009 10:39:05 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (@RZU)</title><description>  çok&amp;nbsp; teşekkür ederim emel hanım..valla bende öyle şartlandırıyorum veririm diye&amp;nbsp; esrayı doğurduktan sonra&amp;nbsp; hiç diyet rejı yapmadım gerek olmadı kilolar kendiliğinden gitti&amp;nbsp; ve evde kendimce plates yaptım sıkı olmak için&amp;nbsp; ama&amp;nbsp; bunda ki korkum&amp;nbsp; 68&amp;nbsp; hamile aldım&amp;nbsp; biraz fazla ama bi avantajım var kiloyu göstermeyenlerdenim&amp;nbsp; hayırlısı... &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1756993</link><pubDate>Wed, 01 Jul 2009 15:14:53 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;font color="#404060"&gt;&lt;font size="2"&gt;&amp;nbsp;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;Tuvalet eğitimi nasıl verilmeli?&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Hepimizin bildiği gibi,&amp;nbsp;tuvalet eğitimi çocuk gelişiminin önemli aşamalarından biridir. &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Peki ama, tuvalet eğitiminin ne kadar süreceği konusunda bilgimiz var mı? Kimi çocuk için sadece bir kaç gün olan bu süreç,&amp;nbsp;&amp;nbsp;kimi çocuk içinse bir kaç ay sürebiliyor! Amacımız sizi tuvalet eğitiminin aşamaları konusunda aydınlatarak işinizi bir ölçüde kolaylaştırmak.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Öncelikli sorumuz şu:&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="trebuchet ms"&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font size="3"&gt;Çocuğunuz hazır mı?&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Genellikle anne-babalar iki buçuk yaşına geldi mi, bu iş için bebeklerinin hazır olduğunu düşünürler.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Oysa işin aslı bazen böyle olmayabilir. Çocuğunuzun tuvalet ve banyodaki tavırlarını gözleyin, başkalarını taklit ediyor mu? Sakın onu zamanından önce, &lt;i&gt;&lt;b&gt;o bu işe hazır olmadan&lt;/b&gt;&lt;/i&gt; zorlamayın.Doğru ve uygun malzemeyi satın alın. Çocuğunuzun boyuna uygun lazımlık yada klozete uygulanabilir oturma yeri alın.  &lt;br&gt;  &lt;/font&gt;&lt;font size="3"&gt;En önemli özellik, çocuğun otururken ayaklarının yere değmesidir. Bu durumda barsak hareketleri başlayınca, yerden destek alabilecektir. Ayrıca tuvalette otururken eline verebileceğiniz resimli bir kitap da çok işinize yarayabilir. &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  Çocuğunuzu, günde bir kez &lt;i&gt;&lt;b&gt;giyinik olarak&lt;/b&gt;&lt;/i&gt; lazımlığa oturtun. Bu, kahvaltıdan sonra, banyodan önce yada barsak hareketlerinin başladığı herhangi bir zaman olabilir. Burda amacımız, bebeğin, lazımlığa alışması, onu günlük rutinin bir parçası olarak görmeye başlamasıdır. Oturmak istemezse, bırakın. Sakın onu zorla lazımlığa oturtmaya çalışmayın. Hele korkmuşsa, sakın sakın zorlamayın! Bu durumda, lazımlığı bir kaç haftalığına bir kenara koyun, ardından tekrar deneyin. Oturursa iyi, ama ona neden oraya oturması gerektiğini anlatmaya çalışmayın! Unutmayın, sadece onu lazımlığa alıştırıyorsunuz ve bu iş için en uygun yer neresiyse oraya gidin; oyun odası en uygun yer olabilir!&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;İnanın tüm bunlar çocuğunuz hazır olunca gerçekleşecektir. Hazır olana kadar beklemeniz, hem onun, hem de sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Bir sonraki bebeğe kadar artık rahatsınız:))&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font size="3"&gt;Bir rutin oluşturun&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Tüm bu işlemleri her gün tekrarlayın&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&lt;b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Bezi çıkarın&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Onu lazımlığa bezini çıkartarak oturtun. Yine başlangıçta alıştırmak amacıyla! Bu aşamada bir takım açıklamalar yararlı olabilir; anne-babanın, varsa-diğer kardeşlerin ve herkesin bu işi yaptığını ona anlatın. Soyunup tuvalete girmenin erişkince bir davranış olduğunu anlatmaya çalışın ona. Bu davranış işe yarar ve etki gösterirse iyi. Olumsuzluk durumunda unutmayın, &lt;i&gt;&lt;b&gt;zorlama yok&lt;/b&gt;&lt;/i&gt;. Hazır olana ve kendi kendine tuvalete oturmaya ilgi gösterene kadar bekleyin!&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&lt;b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Süreci açıklayın&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Çocuğa barsak hareketlerinin nereye gideceğini anlatın. Bezine kaka yaptığı zaman, onu lazımlığa oturtun, bezi onun gözü önünde lazımlık içine boşaltın. Bu durum, onun oturma ve kaka üretme arasındaki ilişkiyi anlamasına yardım edecektir. Lazımlığı tuvalete döktükten sonra sifonu ona çektirin –korkuyorsa yapmayın- kakanın nereye gittiğini görsün. Kakadan sonra giyinmeyi ve ellerini yıkamayı öğretin.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&lt;b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Bağımsızca hareket etmeye teşvik edin&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Sıkıştığı zaman lazımlığı kullanması konusunda ona cesaret verin. Ne zaman isterse sizden yardım göreceği konusunda da emin olmasını sağlayın. Ara ara bezini çıkararak kilotla dolaşmasına izin verin. Bu sırada lazımlık gözönünde olsun, ona ne zaman isterse oturabileceğini söyleyin ve bunu sık sık hatırlatın.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&lt;b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Alt bezinden kilota geçin&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Eğitim bu aşamaya gelince, kalın bir kumaştan yapılmış yada tek kullanımlık kilotlar giydirin. Bezden olanlar genellikle çocuğun çişini farketmesi nedeniyle daha çok işe yarar. Tek kullanımlık olanları dışarı çıkarken kullanın. Önce bir kaç saatle başlayın. Geceleri alt bezine devam edin. Yavaş yavaş büyük çocuk kilotuna geçme vakti geliyor.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&lt;b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Geri dönüşlere hoşgörüyle yaklaşın&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Her çocuk tuvalet eğitimi sürecinde ara ara altına kaçıracaktır. Ona kızmayın, cezalandırmayın. Kaslarını kullanmayı öğrenirken bu durum olağandır ve biraz zaman alabilir. Bir kaza durumunda altını temizlerken, bir dahaki sefere lazımlığı kullanmasını ona hatırlatın.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&lt;b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Gece eğitimine başlayın&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Gündüz sorunu tamamen çözülse bile, gece kontrolü &lt;i&gt;aylar, bazen yıllar sonraya kalabilir&lt;/i&gt;. Hemen alt bezini atmaya kalkmayın. Bez bağlamanıza itiraz ediyorsa, çarşafın altına naylon bir örtü sermeniz temizliği kolaylaştıracaktır. Bu yaşta vücudu tuvalete gitmak için uyanmak için gereken olgunluğa henüz ulaşmamıştır.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;Bu aşamada, akşamları sıvı alımını azaltmanız, kuru gecelerin sayısını artıracaktır. Gece çişi gelir ve uyanırsa, size seslenebileceğini ona hatırlatın. Lazımlığını yatağının hemen yanına koymanız da yararlı olabilir.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font size="3"&gt;ve son söz; tüm bunların sadece bir kez yaşandığını, isteseniz de geriye dönüp bir daha yaşayamayacağınız anlar/günler olduğunu unutmayın. Elinizden geldiğince keyfini çıkarın, eğlenmeye bakın&lt;img src="http://forum.bebek.com/upfiles/smiley/s4.gif" alt="" /&gt;&lt;/font&gt;  &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1756093</link><pubDate>Mon, 29 Jun 2009 17:14:25 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;&lt;/i&gt;&lt;br&gt;Orjinalden alıntı: AŞKSINSENN &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  emel hanım imdatttttttttttt &lt;br&gt;  20&amp;nbsp;aylık kızım var bezini bağlatmıyor bağlasak dahi çıkartıp atıyor &lt;br&gt;  uzmanlar 2,5 yaşından önce bırakmanın ne kadar doğru olmadığını söylesede kızımın çişi geldiğinde söylemesini fırsat bilip &lt;br&gt;  wc eğitimine başladık her şey gayet iyiydi çişini sölüyor götürdüğümüzdede yapıordu ama büyük tuvaletini yaparken çok ağlıyor gördüğündede çok korkuyor ve en büyük sorunumuzzzz &lt;br&gt;  asla oturarak tuvaletini yapmıor ayakta yapıor her ikisinide  &lt;br&gt;  hem ona hem bize işkence lazımlık aldım kullanmıyor annanesi dayanamyıp bez bağlamış şimdi ben ne yapmalıyımmmmm wc eğitimini bırakmalımı devam mı etmeliyim &lt;br&gt;  &lt;/blockquote&gt; &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  selam &lt;br&gt;  mutlaka onu korkutan ürküten birşey olmuştur. Kabız olup kaka yaparken poposunun acıması da buna dahil. Öncelikle onu ürküten şeyin ne olduğunu b ulmaya çalışın.  &lt;br&gt;  Hiçbir çocuk için kesin kurallar standartlar yoktur. Her çocuk kendine hastır, bunu da unutmayın. Siz kendi çocuğunuzun istek ve ihtiyaçlarını göz önüne alın.  &lt;br&gt;  Neyi gördüğünde korkuyor? wc mi, lazımlık mı; ne ise onu değiştirin. Israr yok, zorlama yok. Bol bol sabır ve bol bol oyunla yapın herşeyi. &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  Sevgilerle&amp;nbsp; &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1756051</link><pubDate>Mon, 29 Jun 2009 16:22:57 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  Selam Arzucum &lt;br&gt;  Sen hele sağlıkla sıhhatle bir doğur da gerisi kolay:) &lt;br&gt;  Kilo vermekte ne varmış! Verirsin tabii hepsini &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  Yalnız pilatesle kilo verilmiyor canım. Formda kalmak, sıkılaşmak, esneklik kazanmak dersen pilates deri,m ama fazla kiloları hızla vermek istiyorsan hidrolik fittness öneririm. &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  Sevgilerle &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1756048</link><pubDate>Mon, 29 Jun 2009 16:19:38 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (AŞKSINSENN)</title><description>  emel hanım imdatttttttttttt &lt;br&gt;  20&amp;nbsp;aylık kızım var bezini bağlatmıyor bağlasak dahi çıkartıp atıyor &lt;br&gt;  uzmanlar 2,5 yaşından önce bırakmanın ne kadar doğru olmadığını söylesede kızımın çişi geldiğinde söylemesini fırsat bilip &lt;br&gt;  wc eğitimine başladık her şey gayet iyiydi çişini sölüyor götürdüğümüzdede yapıordu ama büyük tuvaletini yaparken çok ağlıyor gördüğündede çok korkuyor ve en büyük sorunumuzzzz &lt;br&gt;  asla oturarak tuvaletini yapmıor ayakta yapıor her ikisinide  &lt;br&gt;  hem ona hem bize işkence lazımlık aldım kullanmıyor annanesi dayanamyıp bez bağlamış şimdi ben ne yapmalıyımmmmm wc eğitimini bırakmalımı devam mı etmeliyim &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1754845</link><pubDate>Thu, 25 Jun 2009 16:48:40 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (@RZU)</title><description>  &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;&lt;/i&gt;&lt;br&gt; &lt;br&gt;  Posts: 1886 &lt;br&gt;  Buradan: b-fit'den:) &lt;br&gt;  Durum: Forumda değil [ &lt;br&gt;  &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; merhaba&amp;nbsp; emel hanım&amp;nbsp; o kadar güzel ve doğru yazdınız ki süper&amp;nbsp; şuan hamileyim&amp;nbsp; artık&amp;nbsp; yine&amp;nbsp; kilo&amp;nbsp; olayı&amp;nbsp; ilgim alanına girdi&amp;nbsp; 4 ay bitti&amp;nbsp; 70&amp;nbsp; kiloyummmm....bana çok kötü geliyor&amp;nbsp; ilk hamileliğime&amp;nbsp; 61&amp;nbsp; hamile&amp;nbsp; kaldım&amp;nbsp; 75 doğum oldu&amp;nbsp; sonra&amp;nbsp; 64 falan&amp;nbsp; kaldım&amp;nbsp; ama rahatsız etmedi&amp;nbsp; şimdi&amp;nbsp; kızım&amp;nbsp; 3 yaşında&amp;nbsp; doktoruma sordum bu gebeliğimde&amp;nbsp; 85 çıkarmıyım diye&amp;nbsp; 80&amp;nbsp; kesin çıkarsın dedi&amp;nbsp; valla&amp;nbsp; bilmiyorum halim ne olcak&amp;nbsp; emel hanım&amp;nbsp; doğumdan sonra&amp;nbsp; platesimi yine yapsam rahatlıkla verebilirim değilmi &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1754477</link><pubDate>Wed, 24 Jun 2009 21:17:33 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  &lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;Eeeee, nerde kalmıştık&lt;img src="http://forum.bebek.com/upfiles/smiley/s4.gif" alt="" /&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Hadi yazın, hangi konulardan bahsedelim? Epey ara verdik, unutulan atlanan konular olmuştur. Ve takip eden annelerin bebekleri büyüyüp, gündemlerindeki konular değişmiştir.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Siz istek yapın ben yazayım:)&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Ama önce anneler bir kıyak yapıp sağlıklı zayıflamayla ilgili bir iki şey yazayım. Malum son günlerde uzmanlığım bu konu oldu:) Artık hanımları forma sokma ve inceltme benim işim!&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;eh artık yaz da geldi, bikini telaşı başladı:) Geçen sene sonbaharda kaldırılan diyet listeleri yine buzdolabına asıldı ve kilo verilmeye çalışılıyor. &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Bakın Obezite Danışmanı Haluk Saçaklı, bu konuda neler söylüyor :(altını çizdiğim yerlere özellikle dikkat)&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Kısa sürede fazla kilo vermeyi hedeflemenin en büyük ve sıklıkla yapılan hata olduğunu söylüyor. Saçaklı, "Tek tip diyetlerle kısa sürede zayıflamak kemik ve kas dokusu kayıplarına yol açıyor" diyor.&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;Kilo vermek hep sıkıntılıdır. Bunun kolay bir yolu yok mu?&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Eğer kişi salt kilo vermeyi düşünüyorsa sıkıntılıdır. Öyle ki bir süre sonra bu durum kişinin psikolojisini bozuyor ve sapmalar oluyor. Odağa uzun ve sağlıklı bir yaşam alınırsa ve tek amaç kilo vermek olmazsa başarılı olunabilir. Yoksa verilen kilolar geri gelir. Çünkü &lt;u&gt;kilo verme trendine girdiğimizde hem genler hem de hormonlar aleyhimize çalışmaya başlıyor. &lt;/u&gt;Üç kilo da 33 kilo da versek beyin ve mideden giden hormonlar, "Aman çok kilo veriyorsun. Açlıktan öleceksin" diye uyarılar gönderiyor vücuda. Böylece eskisinden daha kötü bir tabloyla karşılaşıyoruz. &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;Kaslarınızı yakmayın!&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;Kilo vermek isteyenler sıklıkla hangi hataları yapıyor?&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;/font&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;Hızlı kilo vermeyi istemek en büyük hata. Kısa sürede büyük hedefler konuyor. Örneğin evlenecek, mezuniyet töreni var veya yaz geliyor ve mayo giyeceği için güzel görünmek istiyor insanlar. Hemen kilo vermek istiyor. Oysa bu tür hedeflerle yola çıkmak hüsrana yol açar. İnsanların bu niyetlerini sömüren 20 binin üzerinde şarlatan diyet var. Bu diyetlerle ilk başta kilo verdiğinizi zannediyorsunuz&lt;u&gt;. Peki ama acaba vücudunuzdan giden gerçekten yağ mı, atıklar mı, vücut kas kitlesi mi?&lt;/u&gt; Bu tür diyetler metabolizma hızını düşürüyor. Gençlerde tek gıda tipine dayalı beslenme cinsel performansı düşürüyor, ciltte yaralar oluşmasına yol açıyor. Bu tür diyetler genelde pazartesi başlayıp çarşamba günü bitiyor. Örneğin vejetaryen diyetler var ki bu tip bir şey ömür boyu asla olmaz, özellikle vejetaryen tarzı zayıflama tehlikelidir. Çünkü elzem aminoasitlerden uzak kalınıyor. Böylece kemik ve kas dokusundan kayıplar oluyor.  &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;b&gt;Ne öneriyorsunuz?&lt;/b&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;/font&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;Kalıcı kilo denetimi yapmak istiyorsak sadece diyetle zayıflamayacağız. Mutlaka yanına egzersiz ekleyeceğiz, spor değil. Hepimiz sporcu değiliz, sporu, antrenmanı sporcular yapar. Üç - dört saat spor yapıp vücuttan su kaybetmemiz gerekmiyor. Egzersiz yapacağız&lt;u&gt;. Eğer sırf diyetle kilo kaybedilirse, yağsız vücuttan, yani kastan kayıp olur. Bu da kiloların geri gelmesine neden olur&lt;/u&gt;. Kişinin üç - dört kilo fazlası varsa yanına mutlaka bilinçli bir egzersiz konacak. Egzersiz olmadan verilen kilolar daima geri gelmeye mahkumdur. Geleceğe yatırım egzersizdir. Beslenme planının içinde mutlaka egzersiz olmalı.  &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;b&gt;Rejimdeyken her şey yenebilir mi?&lt;/b&gt;  &lt;br&gt;  &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/font&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;Kalori kısıtlaması olmadan, bütün besinleri yeterli ve dengeli beslenme içinde tüketebiliriz. Yeter ki diyetle birlikte mutlaka egzersiz yapalım. Ancak egzersizle ilgili şöyle bir hata yapılmamalı. Örneğin kişi dışarda bir saat yürüyor veya yürüme bandında 40 dakika koşuyor ama bütün gün yerinden kalkmıyor. Oysa ki günde mutlaka &lt;u&gt;10 bin adım atması gerekiyor&lt;/u&gt;. En ufak durumlar dahi hareket için fırsat olarak değerlendirilmeli.  &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;b&gt;İyi bir diyetin özellikleri nelerdir?&lt;/b&gt;  &lt;br&gt;  &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Kalori kısıtlaması olmamalı, vücudun ihtiyacı kesinlikle tespit edilmeli ve tüm besin gruplarından alınmalı. Şeker değil ama yağ mutlaka alınmalı. Gece yatmadan önce ceviz, badem, fındık yenmeli &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;İlle de light olsun!&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;u&gt;&lt;/u&gt; &lt;br&gt;  &lt;/font&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;u&gt;Besinler üç ana üç ara öğün şeklinde olmalı.&lt;/u&gt; Her öğünde dört ana besin grubu yan yana gelmeli (Süt, et, tahıl, sebze ve meyve). Diyet yaparken 1400 kalorinin altına düşülmemeli. Üç-dört kilo fazlası olanlar hızlı bir şekilde kilo vermemeli. Aksi halde ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılır. Yoğurt, süt ve peynirin light olanı, kaşarın ise tazesi tüketilmeli. Ekmek, tam buğday, kepek veya çavdardan olmalı.  &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;b&gt;Bir saatten fazla oturmayın!&lt;/b&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;  &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;/b&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/font&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;b&gt;Kilo vermeye çalışan birinin egzersizi nasıl olmalı?&lt;/b&gt;  &lt;br&gt;  &lt;u&gt;&lt;/u&gt;&lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;/font&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;u&gt;Yanlış egzersiz kilo verdirmez aldırır&lt;/u&gt;. Yürüme yerine koşmayı tercih etmek en büyük hatadır. Ormanda, sahilde, yürüme bandında ter içinde koşanları görürsünüz. Daha fazla kalori harcarlar ama harcanan bu kalorinin yüzde 20'si yağ, yüzde 80'i şekerdir. Küçücük, 480 gramlık bir şeker depomuz var zaten. Bunu niye yakalım ki? Fit bir insanda 80 bin kalori, şişman birinde ise 300-500 bin kalori yağ vardır. Koştuğumuz zaman şeker düşer, insülin artar ki bu da iştahı artırır&lt;u&gt;. Öğün atlamak, aç kalmak yanlıştır.&lt;/u&gt;  &lt;br&gt;  &lt;u&gt;Bir saatten fazla koltuğa kesinlikle bağımlı kalınmamalı. &lt;/u&gt;Çünkü bir saatten fazla koltukta oturunca yağları yakan 'lipaz enzim' denilen bir enzim görevini yerine getirmiyor. Ama bir saat çalışıp yerinizden kalkar ve bir tur atarsanız o zaman bu enzim işlevini görür. Beyne daha fazla kan ve oksijen gider. Ayrıca devamlı yağ yakarsınız. Akşama kadar hareket etmeyip ardından spor salonuna gidip üç saat çalışmak çok anlamlı olmuyor. &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;En az 25 dakika egzersiz&lt;/b&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;font face="tahoma"&gt;  &lt;br&gt;  &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;Tempolu yürümemiz gerekiyor. Haftada beş gün egzersiz yapılmalı. Cuma ve pazartesi günleri dinlenme öneriyorum. İki gün vücut kendini dengeleyecek. 25 dakikadan aşağı olmamalı egzersiz ve doğada 60, yürüme bandında 40 dakikayı geçmemeli&lt;u&gt;. Haftada üç ya da beş kez 10-20'şer dakika kuvvet egzersizleri yapılmalı. Böylece kas erimesi önlenir. &lt;/u&gt;Ancak bir gün çalışıp bir gün dinlenilmeli. &lt;/font&gt; &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;font face="tahoma"&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;/font&gt; &lt;br&gt;  [image]local://75528/032CEA3E93E241BB8CF5AF3E3D574A9C.JPG[/image] </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1754465</link><pubDate>Wed, 24 Jun 2009 19:25:24 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;&lt;/i&gt;&lt;br&gt;Orjinalden alıntı: PKOS &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  Umarım herşey iyi olur... &lt;br&gt;  &lt;/blockquote&gt;  &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  teşekür ederim sevgili pkos &lt;br&gt;  daha da iyi olsun &lt;br&gt;  hepimiz için... &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1754464</link><pubDate>Wed, 24 Jun 2009 19:12:40 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;&lt;/i&gt;&lt;br&gt;Orjinalden alıntı: Namaste &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  Hoşgeldiniz Emel Hnm, &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  Kızımla ilgili henüz bir problemim yok ve umarımda olmaz ancak yazılarınızı keyifle takip ettiğimi söylemek istiyorum. Yeni işyeriniz hayırlı olsun ve en çok merak ettiğim konu ise kitabınız ne durumda?  &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  Yazılarınızı bekliyoruz, teşekkürler... &lt;img src="http://forum.bebek.com/upfiles/smiley/s1.gif" alt="" /&gt; &lt;br&gt;  &lt;/blockquote&gt;  &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  sevgili namaste &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  çok teşekkür ederim sizin keyif almanız ve faydalanmanız en büyük teşekkür bana. &lt;br&gt;  Kitap epey oluştu. Omurga tamam. Detaylandırma kısmı var şimdi de. &lt;br&gt;  Yeni projem çok zamanımı aldı, kitap ikinci plana düştü. &lt;br&gt;  Doğum sonrası kiloları hedef aldım bu sefer:)) Haftada 3 gün, günde 30 dakika da kadınları zayıflatıyorum bu günlerde! &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1754463</link><pubDate>Wed, 24 Jun 2009 19:11:58 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;&lt;/i&gt;&lt;br&gt;Orjinalden alıntı: mis &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  &lt;b&gt;emel hanım öncelikle çook teşekür ederiz bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için..&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;işlerinizi biraz olsun yoluna koyduysanız bizede zaman ayırın ve belirlediğiniz konu üzerinde &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;yazmaya devam edin lütfeeeeeeeennnnnnnnnnnn&lt;img src="http://forum.bebek.com/upfiles/smiley/s1.gif" alt="" /&gt;&amp;nbsp;öpüldünüz&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;bu arada yeni işiniz hayırlı olsun..&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;/blockquote&gt;  &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  Sevgili mis &lt;br&gt;  işleri tam yoluna koydum derken beklenmedik işler çıktı. Onları da hallediyorum.  &lt;br&gt;  Yazmaya da devam:) &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  çok teşekkür ederim &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  öpüldün &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1754462</link><pubDate>Wed, 24 Jun 2009 19:09:51 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (PKOS)</title><description>  Umarım herşey iyi olur... </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1733014</link><pubDate>Mon, 04 May 2009 12:35:27 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (Namaste)</title><description>  Hoşgeldiniz Emel Hnm, &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  Kızımla ilgili henüz bir problemim yok ve umarımda olmaz ancak yazılarınızı keyifle takip ettiğimi söylemek istiyorum. Yeni işyeriniz hayırlı olsun ve en çok merak ettiğim konu ise kitabınız ne durumda?  &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  Yazılarınızı bekliyoruz, teşekkürler... &lt;img src="http://forum.bebek.com/upfiles/smiley/s1.gif" alt="" /&gt; &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1728058</link><pubDate>Tue, 21 Apr 2009 17:48:29 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (mis)</title><description>  &lt;b&gt;emel hanım öncelikle çook teşekür ederiz bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için..&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;işlerinizi biraz olsun yoluna koyduysanız bizede zaman ayırın ve belirlediğiniz konu üzerinde &lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;yazmaya devam edin lütfeeeeeeeennnnnnnnnnnn&lt;img src="http://forum.bebek.com/upfiles/smiley/s1.gif" alt="" /&gt;&amp;nbsp;öpüldünüz&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;bu arada yeni işiniz hayırlı olsun..&lt;/b&gt; &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1727841</link><pubDate>Tue, 21 Apr 2009 15:48:14 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (EmPar)</title><description>  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;HERKESE YENİDEN MERHABA&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;ÇOK UZUN BİR ARADAN SONRA YENİDEN ARANIZDAYIM!&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;ELBETTE BİR ÇOK PROJEMİ TAMAMLAMIŞ OLARAK:) BUNLARDAN BİRİSİ OLAN YENİ İŞİMİ İSE BU CUMARTESİ AÇIYORUM! ANKARADA OLAN HERKESİ BEKLERİM.&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;YOKLUĞUMDA BİR İKİ SORU SORAN ARKADAŞ OLMUŞ. SANIYORUM HİÇ OKUMADAN DİREKT SORULARINI YAZMIŞLAR:) CEVAP VEREMEDİĞİM İÇİN YİNE DE ÖZÜR DİLERİM. UMARIM SORUNLARI HALLOLMUŞTUR.&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;GÜZEL KONULARLA GÜZEL PAYLAŞIMLARA...&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &lt;br&gt;  &lt;b&gt;&lt;font color="#ff0000"&gt;&lt;font size="4"&gt;PSK.EMEL&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/b&gt; &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1724298</link><pubDate>Sun, 12 Apr 2009 22:39:06 GMT</pubDate></item><item><title> Ynt: PSİKOLOG BİR ANNEDEN HAFTALIK YAZILAR (ekim06)</title><description>  Emel Hanım merhaba &lt;br&gt;  &amp;nbsp; &lt;br&gt;  Benim de bir sorunum var.Ben çalışan bir anneyim,oğlum 2 yaş 4aylık.Bundan 6 ay öncesinde gece uyandığında ayakta sallanmadan yada kucakta gezmeden uyumuyordu.Ben de pes ettim ve yanıma yatırdım.uykuya dalar dalmaz da yerine koyuyordum.Böyle böyle bazı geceler hiç uaynmaz bile olmuştu.Yanlız 1 haftadır çok kötü durumdayız.Akşam yatmamak için direniyor.Gece de ağlayarak uyanıyor ve yanıma yatmamak için mücadele veriyor.oraya yatmam diye ağlayıp duruyor.Tamam yatağına yat elini tutuyum diyorum onu da kabul etmiyor.kucağında gezdir,oturma odasına gidelim vs gibi şeyleri uyku arasında söylüyor.Beni özlüyor olmasına yoruyorum ama dün gece 2 saatimiz böyle geçti nerdeyse,isyan edip kızıyorum açıkcası:(Ne yapabilirim sizce??? &lt;br&gt;   </description><link>http://forum.bebek.com/fb.ashx?m=1700829</link><pubDate>Wed, 25 Feb 2009 08:38:59 GMT</pubDate></item></channel></rss>