Expand

MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ

Sayfayı değiştir: << < ..212223242526 > | Sayfayı gösteriyor 22 of 26, mesajlar 421 to 440 of 509
Yazar Mesaj
eydd

• Tüm gönderiler : 1731
  • Ödül puanları : 0
  • Katıldı: 01 January 0001
  • Bölge: ANKARA
  • Durum: çevrimdışı
Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 30.07.2010 17:25:18 ( #421 )
selamlarrr

kilo alımına göre başlattıklarını hiç duymadım normalde bebekler 4 6 aylıkken ek gıdalara başlıyorlar yutma refleksi yeni geliştiği için ben oğlumun yemesinden çok çektiğimden defne herşeyi yesin istiyorum  herşeyi tattırıyorum demirhana 5 aylıkken başlamıştım bebekkende halada çorba içmez mesela defneye bugün çorba ve şeftali verdim onun dışında anne sütü alıyor 

yoğurt evde yapmak şart değil dedi doktorumuz ama mutlaka taze olmalı ve açılan yoğurt 2 günde yenicek yani en tazesinden küçük yoğurt alınacak 2 gün bebek yiyecek 3. gün biz devam edicez bebeğe yine yeni tarihli yoğurt alınacak ...

bugünkü çorbamıza kabak havuç  patates ve 1tatlı kaşığı pirinç koydum düdüklüde 10dk pişirip tel süzgeçten geçirdim üstüne zeytin yağı döktüm defne hanımda krem karamel kasesinin çeyreği kadar içti allaha şükür

eski sayfaları tam okuyamadım şöyle bir göz attım fatmanın kızı ameliyat olmuş galiba geçmiş olsun fatmacım eminecik iyidir umarım

sayfada yazan tek kız bebiş annesi benmiyim acaba...

demirhan 4 .01.2005  

defne 10.03.2010
aynur29

• Tüm gönderiler : 5000
  • Bölge: FINLANDIYA/ESKISEHIR
Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 30.07.2010 21:05:47 ( #422 )
Ezgicim bizim buradada 4 aylik olunca ek gidalara baslatiyorlar.Ben bazi sitelerden okuyorum tr de cogu doktor 6 aylikta baslasin diyormus tabi ne kadar dogru bilmiyorum.Gecenlerde Sibelde yazmisti daha baslama dediler diye bende o yuzden acaba kilo alimina göremi dedim cunki 6 aydan sonra illa baslamasi gerekiyor.Bende erken baslayacagim cunki alistirana kadar baya bir zaman geciyor.Ilk basta meyve suyu ve puresi verecegim hatta bazen azcik azcik verdim.
Ezgicim birde irmik ekleye bilirsin uzmanlar eklenmesinin iyi oldugunu söyluyorlar.Masallah insallah guzel guzel ek gidalarini yer canim.

suersi

• Tüm gönderiler : 2458
  • Bölge: eskişehir
Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 31.07.2010 11:59:07 ( #423 )
Selamlar ,

ek gıdalar başlandı azar azar herkesde bende çok çok az yoğurt veriyorum ama çıkartıyo şaşkın oğlum daha bilmiyo yemeyi sabah eşime söyledim doktora kontrole götürelim ek gıdaya başlatalım söyleyelimde diye bakalım ne zaman gidicez:) suedada ben 6 aylıkken başladım yedirememiştim baya bi sürmüştü ek gıdaya geçmemiz 

bugüne güzel başladık deniledbilir sabah saat 7:30 da sueda aradı annanesindeya yataktan kalktım ben gidene kadar kapandı sonra aradım konuştum yatağıma döndüm başımı yastığa koyar koymaz semihin agularını duydum sonra yanıma aldım acaba acıktımı diye meme verdim ama bizim sıpa agulayıp gülcem diyememe emmedi sonra acık yatakta yattık ama kociş tarafından kovulduk:D azıcık oynaştıktan sonra mızıldanmaya başladı emzirdim yatırdım yatağına tam yattım bu sefer kociş kahvaltı diye yatırmadı yani bi türlü yatamadım :Dsemih beyler artık dönüyo ya sırtüstü yatamıyo arkamı dönüyorum dönmüş oluyo :D

suersi

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 02.08.2010 13:15:35 ( #424 )
selamlarr 
niyemkimsecikler uğramıyo yaaa cumartesi alışverişe gittim semihe bi tane şeftali elma pürsi aldım bide yulaflı karışık bi meyve püresi aldım dünde annemlerin köyüne gittik pikniğe semihe şeftali yalattık azıcık uuff osrmayın gitsin çok dehşet bişiydi iki eliyle elimizi tutuyodu elimizi çekmeyelim diye çekince basıyodu bağırmayı zor susturduk:D bugünde şeftali elma püresinin nerdeyse yarısını yedi bu suedaya çekmiycek sanırım baya boğazlı olacak :D suedaya zorla yemek ye diye kavga ediyorus semihede yeme diye kavga etcez sanırım :D baya bi keyifli keyifli yedi daha yemeyi öğrenemedi ama halen meme emer gibi yapmaya çalışıyo ama eninde sonunda öğrenicek önce püreyi yedi sonrada meme verdik bi iştahla onuda emdi :D aynur veriyordu meyve püresi ne kadar yiyo poyraz bi kerede hepsini bitiriyomu merak ettim 48 saat içinde tüketin yazıyordu kapağı açtıktan sonrada güzzelcene kapattım kapağını ikindi gibi birazdaha yedirmeyi düşünüyorum :D inşallah çok gelmez:)

suedamda eve geldi dün piknikde baya bi yandı gene hayatı boyunca ilk defa bu kadar koyu tenli oldu kızım bide dün salıncak sallarken ipi göğsünü yüzdürdü acımıyo allahdan burnu yara göğsünü çizdirdi dün bide düştü heryer yara bere içinde:( artık yanımda eve getirdik özlemişim kızımı

aynur29

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 03.08.2010 12:22:38 ( #425 )
Sibelcim demek Semih bey istahli istahli yedi ne guzel canim.Yok canim bir kerede bitirmiyor kavanozu ben zaten dört ayimiz dolmadi diye cok cok vermiyorum.Birde ilk baslangicta azcik azcik verin birkac gun ayni meyva puresini verin diyor alerji olup olmadigi bilmek icin tabiki.Bence daha bir kavanozu bitiremez Sibelcim ama tabi cocuktan cocuga degisir canim.Ama sizinkilerin dolapta kalma suresi cok azmis canim bizim burada en az 1 hafta suresi var.Bazen markadan markaya degisiyor canim.
Demek sueda hanimda yara bere dolu gecmis olsun.Benimde oglusum ilk kez bu kadar yandi herkes esmer sanacak oglusumu:))
Ilk kez bu ulkede bu kadar guzel gecen bir yaz gördum kizlar sicaklar hala bitmis degil..
Bizimkiler yarin gidiyorlar ben bebisimle kalacagim ama birisi dokunsa aglayacak gibiyim:((Oglusumda anne ben seni özleyecegim falan diyor bakalim orada ne yapacak.
Fatma nerelerde ya o yazardi en cok oda yok daha tatili bitmedimi acep
Tatilciler gelin yazin bakalim nasil gecti tatiliniz.

aynur29

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 03.08.2010 12:42:33 ( #426 )
Kizlar ramazan ayida geldi ben imsakiyeye baktimda bizim burada 20 saat oruclu olmamiz gerekiyormus.Dusunuyorum acaba o kadar zaman dayana bilirmiyim diye gunler cok uzun ne yapacagim bilemiyorum.:((

suersi

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 03.08.2010 13:35:12 ( #427 )
selamlarr

bugün kalan püremizi bitirdik bişey olmadı olsaydı zaten dünden olurdu sanki:D sueda bebekken bi başka şampuanla yıkamıştık hemen alerji yapmıştı acile gitmiştik :( dün bide küçük yoğurtlardan yoğurt aldım normal bizim yediklerimzden taze olsun diye öğleden sonra ondan da vercem alışsın arada veriyordum zaten yoğurdu 

aynur sizin orası niye o kadar çok oluyokii ben bakmadım ama bizim o kadar değil sanırım ouç tutabilirim inşallah zaten ek gıdayada oruç tutabilmek için başladım azar azar :D aç kalırsa takviye olsun diye bi gün deniycem niyetlenmeden bakalım doycakmı beyfendi inşaallah doyarda bende orucumden geri kalmam sonra tutmak daha zor oluyo:(

aynur oğluşunda güle güel gidip güle güle hayırlısıyla gelsin arada ayrılmalar iyi oluyo çok uzun değil birazcık sabır etceksin o kadar

aynur29

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 03.08.2010 14:13:12 ( #428 )
Sibelcim haklisin alerji olsaydi coktan belli ederdi.Senin ek gidalara baslaman iyi olmus zaten 4 ayinizi gecirmissiniz canim.
Bizimde dört ayimizi doldurmaya 2 gunumuz kaldi.Ben meyvasuyuda veriyorum arada en cok karpuzun suyunu sevdi sanirsam.Bende biraz zaman gecsin patates,havuc puresi vermeye basliyacagim yoksa sadece mama ile doymuyor cok kisa zamanda hemen acikiyor.Sizinkiler gece kac kere uyaniyor benimki aksam 8:30-9 da uyuyor gece 1 bucukta kalkiyor sonra 4 bucuk 5 gibi uyaniyor tekrar mamasini icip uyuyor.Tabi bazen farklilik göstere biliyor.Bizim burada birsey var turkceye cevirince tahil corbasi oluyor 4 aylikken veriliyor onu deneyecegim belki o zaman karnini daha cok tutar.
Sibelcim bizim burada gunes gec batiyor erken doguyor ya o yuzden olsa gerek bende birgun niyetlenmeden deniyecegim dayana bilirsem tutarim artik.

suersi

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 04.08.2010 00:21:10 ( #429 )
hepinize iyigecelerr  sueda rahatsızlandı ateşi yükseldi bide kırmızı kırmızı bişeyler var vücudunda acaba kızamıkmı çıkartıyo diye düşünüyorum nettende araştırdım çok moralim bozuldu eğer kızamıksa malum bulaşıcı semihede bulaşırsa daha onnaşısı falanda yok offfffffffffff offfffffffffffff netten bakınca belirtileri bizde yok bi ateş haricinde öksürük nezle gibii lurmuş ağızda falan gri gri şeyler olurmuş 9-10 gün kuluçka dönemi olurmuş steril olmalıymış ağız sğlığına falan dşkkat etmek gerekirmiş 3 yaşından küçüklerde daha tehlikeli olurmuşmoralman çöktümm şu anda inşallah kızamık değildirr sadecee alerjidir:(

eda_dilara

• Tüm gönderiler : 1509
  • Bölge: Istanbul
Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 04.08.2010 08:35:07 ( #430 )
Slm  ben geldım.
pazartesı sabahı donduk. evımı temızlıyorum.temızlık bıtınce aranıza donucem. çok guzel bırtatıl oldu benı ıcın. kardesıııımın kınası dugunu cok guzeldı. gelın hamamı yaptık bırde cok eglendık.  kusadası harıkaydı. sagolsun kayınvaldem yıgıde baktı hergun bende denıze gırdım bol bol yuzdum. resmlerımızden koyarım bı ara. yıgıdım keyfı ıyı sadece sanırım  bıraz ısahl gıbı kakası sıvı. bızde rtık mamaya agırlık verıyıruz sutum eskısıne gore daha aaz ben yınede once emzırııp sonra mama  verıyorum.kesılene kadar verıcem.
Sıbelcim gecmıs olsun. sueda hastaymıs.
Fatmacımsanada geçmış olsun kızın amlıyat olmus.

aynur29

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 05.08.2010 14:14:46 ( #431 )
Sibelcim cok ama cok gecmis olsun canim.Umarim en kisa zamanda iyilesir senin dusundugun gibi degildir canim.
Elacim hosgeldin en kisa zamanda bekliyoruz tatil maceralariniz canim.Iyi gecmesine sevindim ohh rahat bir tatilden iyi birsey olur demi ama.
Bizimde bugun hemsiremiz vardi.Poyraz bey 7 kilo 640 gram cikti boyu ise 62 cm.Bir ayda 1 kilo 200 gram almis ama boyu 1 cm uzamis hemsire normal dedi bazen birden uzaya biliyorlar bazende azcik uzar dedi herseyi normal cikti.Ek gidaya hemen baslamamizi söyledi sebze vermeye basla ilk basta bir kasik zamanla arttir dedi.Bir verdigin yiyecegin aynisini 5 gun ver digerine daha sonra gec dedi.Aksamlari burada tahil corbasi diyorlar ondan ver dedi.Bende bugun ilk kez öglen sebze verdim ama kendim yapmadim hazir mamalardan aldim.Biraz alissin kendim yapar veririm.
Dun oglusumla esimide yolcu ettim hemen gelirsem zor olur diye birkac alisveris merkezinde gezdim.Tabi sonra eve geldim ev bana o kadar bos geldiki hani krese gidiyordu ama aksama gelecek duygusu vardi.Simdi farkli oldu tabi 15 gun görmeme duygusu vardi icimde o aksam bana bir uzun geldiki hic anlatamam.Allah kimseyi evladinda ayri koymasin.Biliyorumki oglusumun keyfi yerinde cok istekli gitti.Bakalim ne maceralari olacak gelince artik anlatir bol bol canim.Bugunde temizlik yaptim etraftaki oyuncaklari kaldirdim 15 gun ev artik hic dagilmaz.

suersi

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 05.08.2010 14:45:28 ( #432 )
selamlarrr

aynur allah kavuştursun ben hasta kzımla uğraşıyorum bide semihle tabi akşamada görümcemler gelcekler detaylı  olarak sonra anlatırım :)

eydd

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 05.08.2010 18:11:43 ( #433 )
selamlarrr

sibelcim geçmiş olsun 6.hastalıkta olabilir hemen kızamık deme sütünde korur belki

aynurcum allah ayırmasın arkadaşım allah kavuştursun sayılı gün çabuk geçer

bende göreve geldim eşimle demirhanın babasından ayrı kalmasını istemedim  2. tatil oldu bize eşim çalışıyor biz dinleniyoruz bol bol

defnecimde 6800 dü 10 gün önce boyuda 62 cm kafasıda küçük gidiyor 40cm umarım bir sorun yaşamayız kafası yüzünden

demirhan 4 .01.2005  

defne 10.03.2010
aynur29

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 06.08.2010 11:23:59 ( #434 )
Ezgicim amin ay ne bileyim bana cok zor geldi.Dunyaya geldiginden beri ilk ayrilisimiz belkide ondandir.Poyrazinda bu ay kafasi ve boyu az gelismis canim.Doktor endiseye gerek yok arada olur böyle dedi.Insallah canim sorunsuz bir sekilde buyuturuz.
Aksam uyuyamadim uykularim kacti saat basi kalktim nerdeyse.Simdide nescafe yaptim iciyorum kendime geleyim.Dun annemle görusmustum babam gecen gun yine carsida bayilmis allahtan birisi babamin telefonundan annemi aramis haber vermis.Cok korkuyorum birgun olur olmaz yerde bayilip kalacak diye onu dusundukce uykularim iyice kacti anlayacaginiz.

suersi

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 06.08.2010 12:20:07 ( #435 )
selamlarrr

suedayla uğraışıyorum halen doktorumuz boğazından olduğunu söyledi vee kültür alındı  boğazından bugün sonucu çukacak bakalım ne çıkcak halen ateşiyle uğraşıyorum 1,5 kaçık ateldüşürücü veriyorum dönüşümlü olarak 3 saatte bi bi dolven minoset bide onlar etki etmezse diye  novalgin verdi doktorumuz tabi herzamanki gibi antibiyotik boyumuz kilomuz yaşımıza göre iyiymiş demkki etrafındakilerin boyu uzun suedaya göre semihde aynı hızla devam ediyo dönüyo durmadan sırtı hiç yerde kalmıycak paşamızın  beşikde dönüyo anakucağında dönüyo bazen hızını alamayıyo dönerken yada tepincem diye uğraşırken tekrar sırt üstü dönüyo hazır meyve pürelerindne yiyo 2 günde 125 g. lık bi kavanoz bitiyo d vit artı demir takviseyi alıyoruz doktorumuza sorduk başlayın dedi kendin yap dedi meyve pürelerini falan :D sonra muhallebi sebze püresi patates havuç bugur falan katıcakmışım sonra vemreden önce içine 1 tatlı kaşığı yağ koycakmışım yoğurt falan işde:D ramazan geliyo haç kalmasın dedim güldü başla başla dedi :Dbende daha emin yediriyorum ama bizimki hemen arkasından gene meme istiyo:D yedirip yaırm saat sonra falan emziriyorum kakamızın rengide değişti:D 

eydd

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 06.08.2010 17:21:13 ( #436 )
selamm

sibelcim calpolun turuncusuda iyi onuda verebilirsin geçmiş olsun biz 2 günde bile o kavanoz mamalarını bitiremiyoruz çöpe atıyorum hep

aynur bende öyle oluyorum uyuyamıyorum hiç ..babanada geçmiş olsun tansiyonu falan mı var sıcaktanmı etkileniyor

demirhan 4 .01.2005  

defne 10.03.2010
aynur29

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 06.08.2010 20:55:46 ( #437 )
Sibelcim cok gecmis olsun umarim simdi daha iyidir.
Masallah istahli cocuk belli oluyor bizimkinede versem yiyecek kesin ama az az veriyorum doktor öyle dedi.
Ezgicim benim babam 4 sene önce kanserden ameliyat oldu.Uzuldugu zaman birseyi kafaya cok taktigi zaman hemen bayiliyor.Ilk zamanlar hastaligini cok kafaya takmisti ameliyattan dolayi dudagindan boynuna kadar dikis izi var girtlaginin orasi ice girmis ve dudaginda kuculme ve var.Hep ben ölecegim falan diyordu ilaclar falan duzelmeye basladi ama simdi ise birseye uzulsun hemen bayiliyor.Allahim kimseye dermansiz hastalik vermesin.
Benide aksam ustu arkadasim cagirdi oraya gittim beyfendi orada azicik uyudu uyandi.Sonra eve gelip banyosunu yaptirdim simdi misil misil uyuyor.

eydd

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 07.08.2010 16:21:48 ( #438 )
geçmiş olsun aynur bende babamı 9 sene önce kansereden kaybettim yine çaresini bulmuşlar bak dikiş izi olsun yaşıyor başınızdaya oda yeter babamda son zamanlarında 2 gün yattı hiç kalkamadı yaşasaydıda yatsaydı gölgesi yeter insana ..

defne uyudukça keyif yapıyorum bende demirhanda oynuyo kendi kendine ankaraya dönünce işler beni bekliyor birde kilo aldım tatilde ye iç yat şimdide öyle nasıl gidicek bu kilolar bilmem artık

facebooktaki yorumlarınız içinde teşekkür ederim ..

demirhan 4 .01.2005  

defne 10.03.2010
suersi

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 07.08.2010 18:52:17 ( #439 )
selamlar sabah yazdımama hepsi gitti bende bi daha yazamadım

aynur babana geçmiş olsun 

ezgi ne güzel 2. ye tatil yapıyorsun şimdi nerdesin?

fatma tatilden dönemedi sanırım

bize gelince suedayı sabah doktora görtürdüm ateşimiz hala kontrol altına alamadığımızdan 3 saattte bi ilaç içmeye devam ettik 120 dk. geçsede hemen ateş çıkıyordu gittik doktor tekrar muayene etti iki tane iğne yazdı acilde yaptırdık ateşi kontrol altına almak içinmiş  ilaçlarına devam et dedi allaha şükür saat 10 buçuk gibi falan yaptırdık o zamandan beri ateş falan çıkmadı şükür inşallah çıkmaz antibiyotiğe devam ilk defa dün gece terledi bugünde doktordan geldikten sonra terlerdi şimdi kollar bacaklar buz gibi  hala içten içten terliyo sanırım:)

bu arda buzdolabım geldi dünde kurdular eskisi gidecek ama heryer heryerde mutfakda çok beğendim dolabı gayet geniş tek dezavantajı kapı kulbunun boydan boya olması sueda raflara çok kolay yetişiyo tam  onun boyundayakında semihde ayaklandığında oda çok rahat dolabı karıştırabilcek

ha bide bugün suedanın papağanı efemiz arada bişeyler sölüyo ama tam anlaşılmıyo ama kesin sueda diyo onu anlıyorum oturuyorduk sueda sueda dedi arkasında sueda buraya gel sora tekrar sueda buraya gel en sonda sueda çabuk buraya gel dedi ben suedayı öğle çok çağırmışımki hayvanın bile kafasına işlemiş çok komikdi belkide ben benzeiyorum ama çok güzeldi:D

suersi

Ynt:MART-NİSAN-MAYIS 2010 BEBEKLERİ VE ANNELERİ - 07.08.2010 18:52:18 ( #440 )
selamlar sabah yazdımama hepsi gitti bende bi daha yazamadım

aynur babana geçmiş olsun 

ezgi ne güzel 2. ye tatil yapıyorsun şimdi nerdesin?

fatma tatilden dönemedi sanırım

bize gelince suedayı sabah doktora görtürdüm ateşimiz hala kontrol altına alamadığımızdan 3 saattte bi ilaç içmeye devam ettik 120 dk. geçsede hemen ateş çıkıyordu gittik doktor tekrar muayene etti iki tane iğne yazdı acilde yaptırdık ateşi kontrol altına almak içinmiş  ilaçlarına devam et dedi allaha şükür saat 10 buçuk gibi falan yaptırdık o zamandan beri ateş falan çıkmadı şükür inşallah çıkmaz antibiyotiğe devam ilk defa dün gece terledi bugünde doktordan geldikten sonra terlerdi şimdi kollar bacaklar buz gibi  hala içten içten terliyo sanırım:)

bu arda buzdolabım geldi dünde kurdular eskisi gidecek ama heryer heryerde mutfakda çok beğendim dolabı gayet geniş tek dezavantajı kapı kulbunun boydan boya olması sueda raflara çok kolay yetişiyo tam  onun boyundayakında semihde ayaklandığında oda çok rahat dolabı karıştırabilcek

ha bide bugün suedanın papağanı efemiz arada bişeyler sölüyo ama tam anlaşılmıyo ama kesin sueda diyo onu anlıyorum oturuyorduk sueda sueda dedi arkasında sueda buraya gel sora tekrar sueda buraya gel en sonda sueda çabuk buraya gel dedi ben suedayı öğle çok çağırmışımki hayvanın bile kafasına işlemiş çok komikdi belkide ben benzeiyorum ama çok güzeldi:D

Sayfayı değiştir: << < ..212223242526 > | Sayfayı gösteriyor 22 of 26, mesajlar 421 to 440 of 509

Hızlı ulaşım:

Şu andaki aktif kullanıcılar
0 adet üye ve 0 misafir var.
İkonların Anlamları ve İzinler
  • Yeni mesajlar
  • Yeni mesaj yok
  • Yeni Konu ve Yeni Mesajlar
  • Yeni mesajı olmayan yeni konu
  • Yeni mesajlarla kilitlendi
  • Yeni mesajlar olmadan kilitlendi
  • Mesajı oku
  • Yeni konu başlat